8 būdai, kurie padeda ieškant sau artimo žmogaus

Laikas praleistas ieškant jo ar jos, tos „vienintelės“ gali būti sunkus, lėtai slenkatis, pripildytas vienišumo jausmo. Tačiau jis nebūtinai toks turi būti!

Visada turime galimybę rinktis. Galime sėdėti ir laukti, kol mylimas žmogus pats pas mus ateis arba galime veikti ir patys jo ieškoti. Galime skųstis, kad aplinkui nėra nė vieno, kuris/-i mums tiktų arba galime patys ieškoti progų ir stengtis dalyvauti ten, kur renkasi panašių pomėgių ar panašias vertybes puoselėjantys žmonės. Galime savęs gailėti arba siekti to, kas mus šiame gyvenimo etape džiugina.

Skamba pernelyg griežtai?

Neturime tokio tikslo, tačiau dar niekas nesutiko savo būsimo sutuoktinio ar sutuoktinės sėdėdamas prie namuose. Taip pat tiesa yra tai, kad tie, kurie vaikšto paniurę, nėra labai patrauklūs. Svarbiausia ne tai, kad jaučiatės blogai, bet kad rastumėte motyvacijos imtis veiksmų ir šią situaciją keisti! 

Žinoma, ne kiekvienas esame pašauktas santuokai, bet jei širdyje jaučiame stiprų jos troškimą, pirmyn! Čia aptariame 8 būdus, kurie padės ieškant sau artimo žmogaus:

1. Kurkite artimą ryšį su Jėzumi. Nesvarbu, kuriame gyvenimo etape esate, svarbiausias Jūsų santykis turi būti santykis su Jėzumi. Neturėsime sveikų, stiprių santykių su kitais žmonėmis, jei pirmoje vietoje mūsų gyvenime nebus mūsų santykis su Dievu. Kodėl? Todėl, kad Dievas yra meilė. (1 Jn 4,8) Ir tik Jis gali tobulai atliepti mūsų meilės troškimą. Kad suprastume kaip mylėti, mes turime pažinti Dievo meilę. Jį kuriame stengdamiesi gyventi maldos gyvenimą, dažnai priimdami sakramentus bei adoruodami taip dažnai, kaip tik galime.

2. Įsitikinkite, kad Jūsų kūno, sielos ir proto sveikata yra gera. Ar skridote kada lėktuvu? Prieš skrydį visuomet turime išklausyti instrukcijas, primenančias, kad nelaimės atveju visų pirma patys turime užsidėti kaukę ir tik po to padėti kitiems. Turime būti sveiki, kad galėtume būti tinkamu partneriu santuokoje. Ką tai reiškia? Jei anksčiau patyrėte santykių, kurie baigėsi nesėkme, arba neturėjote sėkmingos santuokos modelio, visų pirma reikia ieškoti pagijimo iš šių sužeidimų. Galbūt trūksta pasitikėjimo savimi? Jei tai atpažįstate, būtina ieškoti pagalbos. Verta pasikalbėti su kunigu ar dvasiniu palydėtoju. Eiti Išpažinties. Ieškoti psichologo pagalbos. Viena didžiausių klaidų, kurią žmonės daro santykių srityje yra manymas, jog būsimas sutuoktinis kažkaip stebuklingai išgydys visas jų praeities žaizdas. Tai veda į nesėkmę, nes tokį išgijimą gali suteikti tik Dievas. 

3. Nusistatykite kriterijus. Tai keletas Jums svarbiausių dalykų, kurie, kalbant apie santykius su kitu žmogumi, turėtų būti neginčijami. Tikėjimas yra vienas iš jų. Gaila, bet daugeliui žmonių tai neatrodo svarbu. Jei norite, kad Dievas būtų Jūsų santuokos ašis, reikia rasti tokį gyvenimo bendrakeleivį, kuris su tuo sutinka. Skaistumo siekimas yra kitas svarbus kriterijus. Tai gali reikšti net santykių nutraukimą su puikiausiu, nuostabiausiu žmogumi, jei jis nesutinka priimti to, kas Jums yra svarbu. Be to, šio kriterijaus laikymasis gali reikšti, kad kiti gali Jus atmesti ir nelengva bus atlaikyti spaudimą iš aplinkos dėl Jūsų „pernelyg“ aukštų vertybių. Tai nėra lengva, bet pasitikint Dievu išlaukti žmogaus, kuris bus vertas šios dvanos visuomet yra geriau nei pasikliauti vien savimi ir įvykius skubinti. Be šių, jums svarbiausių kriterijų, yra kiti dalykai, dėl kurių galima kažkiek „nusileisti“. Jei visada svajojote, kad Jūsų išrinktoji bus rudų akių, tačiau sutikote mėlynakę gražuolę, kuri atitinka visus svarbiausius Jūsų lūkesčius, jos akių spalva greičiausiai nebus lemiamas veiksnys, įtakosiantis Jūsų apsisprendimą. Taigi, atsakykite sau, kokie dalykai Jums yra patys svarbiausi.

4. Veikite! Jei norite susipažinti su žmonėmis, eikite ten, kur jie renkasi! Dar daugiau - jei norite sutikti žmonių, kurie domisi panašiais dalykais ir laikosi Jums artimų moralinių nuostatų, eikite ten, kur yra puoselėjamos šios vertybės. Kur daugiau šansų turite sutikti tikinčią merginą - rekolekcijų savaitgalyje ar šokių klube? Važiuokite į rekolekcijas, eikite į piligrimines keliones, įsitraukite į savanorystės projektus ar maldos grupelės veiklą. Visi šie dalykai yra geri ne tik dėl to, kad galite susipažinti su naujais žmonėmis, bet jie taip pat praturtins Jūsų gyvenimą. Pagal priežodį „ du zuikiai vienu šūviu“ tai tiesiog apsimoka! Tačiau neturite prisirišti tik prie tikėjimu paremtos veiklos. Darykite tai, kas Jums yra įdomu. Sportuokite, įsitraukite į kino mylėtojų ar „protmūšio“ klubo veiklą, pradėkite lankyti šokių pamokas. Šalutinis Jūsų mėgstamos veiklos poveikis bus tiesiog nuostabus - tai džiaugmas! Turėdami pomėgių tampame įdomesniais žmonėmis. Žmonės, kurie aistringai džiaugiasi gyvenimu, traukia kitus! 

5. Pasitelkite draugus. Paprašykite draugų pagalbos. Jei tikrai norite rasti sau artimą žmogų, nesidrovėkite. Jokia gėda paprašyti gerų draugų pagalbos ieškant sau poros. Juk draugai Jus pažįsta, žino Jūsų būdą, pomėgius bei užsiėmimus. Jie taip pat nori Jums paties geriausio. Kas žino, gal jie pažįsta ką nors, bet iki šiol tiesiog nedrįso Jums apie tai užsiminti? Kitas privalumas yra tas, kad draugai šia Jūsų intencija visada gali Jus užtarti maldoje! 

6. Užsiregistruokite pažinčių svetainėje! Vis dar dvejojate? Paskaitykite istorijas tų, kurie jau susitiko kitoLink.lt dėka! Įdomus faktas - prieš keletą metų Vokietijoje atliktas tyrimas parodė, jog svetainių, kuriose registruojasi tomis pačiomis vertybėmis besivadovaujatys asmenys, sėkmės rodiklis yra net 5 kartus didesnis nei yprastų pažinčių svetainių! Gyvename skaitmeniniame amžiuje. Internetas apima vis daugau mūsų gyvenimo sričių, įskaitant ir bendravimą, kuris vyksta mums sėdint prie kompiuterio ekrano. Tad kodėl šio būdo neišnaudoti pažintims? Juk Dievas gali veikti ir tokiu būdu!  

7. Eikite į pasimatymus!  Pasimatymai yra puikus būdas susipažinti. Tai nereiškia, kad turime eiti į pasimatymus su kiekvienu, kuris mus kviečia. Bet nauja pažintis ir keletas smagiai praleistų vakarų gali būti tai, kas į kasdienybę įneš naujų spalvų ir nuteiks viltingai. 

8. Melskitės!  Nuo to pradėjome, bet kadangi tai tikrai yra svarbu, tuo ir pabaigsime. Gyvenkime su malda. Melskimės už save, už tuos, kuriuos sutinkame savo gyvenimo kelyje ir už žmogų, su kuriuo galimai susituoksime. Tik neprašykime, kad Dievas padėtų kuo greičiau ištekėti ar vesti! Verčiau melskime širdies atvirumo, kad sugebėtume priimti tai, ką Dievas mums yra paruošęs ir kad Jo valią priimtume su džiaugsmu! Taip savo širdį ir protą išlaikysime atvirus Jo planui, kad ir koks jis būtų. Artinantis prie Dievo su tokia atvirumo malda galėsime lengviau suderinti savo norus su Jo troškimais.

Pažintys nėra lengva užduotis. Norint ją įveikti galime patirti daug bandymų ir klaidų…arba nemalonių momentų, apie kuriuos vėliau norisi tiesiog pamiršti (o gal Jums taip nebūna?) Tačiau, jei pats Dievas mūsų širdyse įrašė meilės ilgesį, verta patirti visas šias diskomforto, sumišimo ar atmetimo akimirkas tam, kad galiausiai pasiektume šio troškimo išsipildymą. Pilnai pasitikėdami Dievu melskime širdies atvirumo, kad atsilietume Jo kvietimui ir turėtume drąsos eiti mums skirtu keliu.

 

Parengta pagal www.catholic-link.org ir kathtreff.org informaciją

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis