kitoLink.lt savaitgalis Antalieptėje - ne tik išvyka. Tai gyvas susitikimas su bendražygiais, keliaujančiais kito link

"Ar pavasariški orai jau kviečia dažniau pagalvoti apie savaitgalio išvykas į užmiestį? Ar norėtum smagiai pažygiuot, atrast naujų vietų ar tiesiog pavakarot su gera kompanija, tačiau draugai vis neranda laiko, o tau jau niežti padus..? :)

O gal tiesiog ieškai progos susipažinti su naujais žmonėmis ir praplėsti galimybes atrasti savo gyvenimo draugą/draugę?"

Taip žaismingai ir paprastai kvietėme įvairaus amžiaus vienužius dalyvauti kitolink.lt organizuojamame savaitgalyje Antalieptėje. Norėjome dovanoti laiką poilsiui ir nuotykiui, dovanoti galimybę susitikti, pažinti, atrasti, išbandyti kažką naujo. Ir labai džiaugiamės, kad atsiliepė penkiolika nuostabių dalyvių, kurie tarė "taip" šiai naujai patirčiai kartu.

Šis jaukus būrelis žmonių žengė žingnį iš savo kasdienybės, kad sutiktų kiekvieną tokį skirtingą, įdomų, kažkuo artimą. Jau pirmą vakarą, kai susitikome visi Antalieptėje ir iš pradžių kiek nedrąsiai susibūrėme prie bendro vakarienės stalo, sakėme, kad šį savaitgalį kuriame kartu. Kiekvienas yra laukiamas toks, koks yra. Ir jei kyla noras kažkuo pasidalinti, pasiūlyti idėją, parodyti iniciatyvą, atliepti iškilusį poreikį, tegu drąsiai išsako savo mintis. Ir iš tiesų koks džiaugsmas, kad kiekvienas iš mūsų tapome šio savaitgalio kūrėjais bei nuostabi komanda, kuri trečiąją dieną jau suprato vieni kitus iš pusės žodžio ir galėjo prisidėti bendroje veikloje ar praturtinti savaitgalį, dalindamiesi savaisiais talentais.

Iš ankstesnių kitolink.lt renginių atradome, kad dalyviai iš tiesų noriai leidžiasi į žygius, mielai leidžia laiką gamtoje, ilgisi laiko tiesiog ramiai pabendrauti prie arbatos puodelio ir svarbiausia - būti čia ir dabar - niekur neskubant ir neplanuojant, kas bus toliau. Tad šis savaitgalis buvo apstus buvimo gamtoje, kur galėjome keliauti nepramintais takais, o mus vedė patys žygio dalyviai, rankose turėdami tik žemėlapį ir kompasą. Čia pat, priėję pirmąją kliūtį - upelį - galėjome išbandyti kiek neįprastą būdą persikleti per jį ir visi šią užduotį įveikė puikiai visos komandos pagalba. Keliaudami per mišką, galėjome tyrinėti naujas vietas, grožėtis nematytais gamtos kampeliais. Pastebėti vieni kitus ir ištiesti ranką, kai reikia pereiti brąstą per akmenis ar nuvirtusius medžius. Dalintis kartu neštais priešpiečiais, įveikus kelio dalį. Išgirsti dalyvių "Negi jau grįžtame? Dar norėčiau eiti toliau, buvo smagu!"

Pailsėję po dienos žygio, šeštadienio vakarą kartu susirinkome žiūrėti trumpametražio filmo, o vėliau mažose grupelėse padiskutuoti ir pasidalinti kiekvienam kilusiomis mintimis apie žmogaus vertingumą bei santykius, gerbiančius kiekvieno žmogaus unikalumą. Vakaras buvo vėlus, bet kalbos vis netilo, nes kiekvienas turėjo ką papasakoti.

Sekmadienį po pusryčių, kuriuos džiugiai kartu gaminome, dalyvavome Šv. Mišiose kartu su miestelio bendruomene. Likusį pusdienį turėjome laisvą laiką, kurį kiekvienas galėjo pasirinkti kaip praleisti. Aktyviau ar ramiau, žaidime, iššūkiuose ar tiesiog nuoširdžiame bendravime su atrastais bendraminčiais. Pažaisti petankę, pašaudyti iš lankų strėlėmis, leisti didžiulius muilo burbulus, o gal tiesiog ramiai pasivaikščioti prie ežero. O gal išbandyti viską! Juk ir tai įmanoma, jei tik yra noro.

Renginys artėjo link pabaigos, tačiau visi susėdę pavėsy ant medinės terasos vis delsėme skirstytis. Kiekvienas lyg tyliai mintyse norėjo, kad šis laikas tęstųsi toliau ir jau nedrąsiai klausė:"O kada bus kitas toks savaitgalis?"

Po savaitgalio dalyviai šitaip dalinosi savo įspūdžiais:

"Man patinka mokytis iš gyvenimo, atrasti, pamatyti dalykus iš naujos perspektyvos (tiesa, ne visada lengva apsispręsti mokytis ir atradinėti, nes turi pastatyti save į nežinančiojo poziciją). Galbūt todėl šįkart užteko mažo postūmio dalyvauti "Kitolink" savaitgalyje Antalieptėje.
       Renginio programa nežadėjo nieko ekstremalaus (ar bent aš ją taip suvokiau). Tačiau nuvykus prasidėjo... Tik tie "ekstremumai" ne objektyvūs, o subjektyvūs, nes juk viskas yra mumyse: uždarumas, polinkis vertinti ir teisti, baimės, užsispyrimas, nelankstumas ir t. t.
       Pirmą vakarą kuriam laikui stabtelėjusi savyje pažadėjau sau pilnai įsitraukti į visas veiklas ir tiesiog būti taip, kaip moku. Toks požiūris buvo geriausia, ką galėjau sau padovanoti, nes po to viskas klostėsi tik gerai, o įspūdžiai ir patirtys kalbėjo patys už save. 
       Dėkoju iš visos širdies visiems savaitgalio dalyviams už tai, kad kartu juokėmės, padėjome, vieni kitus drąsinom, ryžomės, įveikėm, dalinomės, pasitikėjome. Savaitgalis buvo nuostabus!" (Justina)

"Buvo tikrai smagus renginys, draugiški žmonės, gerai praleistas savaitgalis, drąsūs ir išradingi organizatoriai." (Raimonda)

"Savaitgalis praėjo kaip viena diena, buvo smagus laikas. Tai savaitgalis po kurio nekyla klausimas ar norėtum tokiam dar sudalyvauti, o tik klausimas ar galėsi, jei dar toks bus." (Almantas)

"Atrodo tik vakar su visais atsisveikinau, bet jau jaučiuosi pasiilgusi veidų, šypsenų, juoko, pokalbių ir tos labai jaukios naminės atmosferos. Žinau, kad to paties niekad nepavyks pakartoti, bet vis tiek labai norėčiau vėl pabūti kartu. Ir žinau, kad visad prisiminsiu šį savaitgalį su šypsena."  (Kristina)

 "Ačiū labai už šią išvyką, gerą nuotaiką ir draugiją." (Marius)

Tad dar kartą norime priminti, kad dalyvavimas įvairiuose renginiuose - tai ne tik naujų veiklų atradimas (o tai gali praturtinti ir būsimą draugystę), savęs pažinimas, tačiau ir išėjimas iš komforto zonos ribų, kurios dažnai stabdo mus nuo teigiamų pokyčių gyvenime. Tai proga sutikti naujų žmonių, bendraminčių, praplėsti savo akiratį, pažinimą. Dalyvavimas panašiuose susitikimuose gali keisti, įkvėpti, džiuginti. Juk kiekviena nauja patirtis praturtina, augina, kuria naujus vingius kiekvieno mūsų gyvenimo kelionėje. Būkite aktyvūs, smalsūs, nuoširdūs. Kiekvieną dieną galime apsispręsti būti laimingi ir tuo dalintis su šalia esančiais.

Iki kitų susitikimų kitoLink.lt renginiuose ir ne tik! Palaimintos vasaros!

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis