Ar esi pasiruošęs naujiems santykiams?

Ilgiesi meilės? Nori mylėti ir būti mylimas? Ankstesni santykiai iširo ir nesi tikras ar jau tinkamas yra metas užmegzti naujus santykius?

Labai liūdna ir skausminga užsimezgusią draugystę nutraukti tam tikrame etape suvokus, kad kitas žmogus nėra pasiruošęs naujiems santykiams. Tačiau tai nutinka gana dažnai.

Jei nesi tikras ar jau metas padėti tašką tam, kas nutiko praeityje, pamėgink atsakyti į šiuos klausimus:

1. Ar Tu sau patinki? Ar priimi save tokį koks esi: savo kūną, savo protinius gebėjimus, savo emocines patirtis? Ar žinai savo teigiamas bei neigiamas savybes? Ar myli save taip, kaip savo artimą? (pgl. Mk 12, 29-31)

2. Ar suvoki, kad Tau nebūtina užmegzti santykius tik tam, kad būtum laimingas ir jaustumeisi vertingas?

3. Ar tikrai savo paskutinius santykius palikai praeičiai? Ar tuomet, kai sutinki savo “ex” jauti, kad žaizdos yra užgiję? Ar nesigaili, kad šie santykiai nutrūko?  Ar nepyksti dėl to, kaip baigėsi šie santykiai? Ar priimi juos kaip dar vieną, jau užsibaigusį savo gyvenimo etapą?

4. Ar ilgiesi gilių santykių? Ar nori užmegzti ilgalaikius santykius su kitu žmogumi labiau nei patirti įsimylėjimo jaudulį ir romantiką? Kasdien dalintis viskuo - tiek gerais, tiek blogais dalykais?

5. Ar nori mylėti besąlygiškai ir be jokių stereotipų? Ką darytum, jei radus tinkamą žmogų paaiškėtų, kad jis:  vyresnis už Tave? Žemesnio ūgio nei Tu? Šviesiaplaukis? Gyvena kitame mieste?

6. Tu neieškai sau artimo žmogaus tik todėl, kad:
- būtum kažkam reikalingas; 
- būtum finansiškai saugus; 
- bijai pasenti vienišas/ “spaudžia laikas”;
- nori, kad Tavimi rūpintųsi; 
- Tau reikia socialinio statuso: vedęs/ištekėjusi; 
- Tau nusibodo atsakinėti į šeimynykščių klausimus: Ar jau turi vaikiną/merginą? Kada tu vesi/ištekėsi?

7. Ar supranti, kad Tavo būsimas žmogus  nebus 100 % idealus, toks apie kokį svajojai, taip kaip ir Tu nesi tobulas. Bet ar nori kartu su juo eiti keliu, kuriuo abu sieksite tobulumo?

8. Ar žinai, kad nepasiant to, kaip susikostys Tavo santykiai ateityje, svarbiausias santykis Tavo gyvenime išliks tarp Tavęs ir Tavo Kūrėjo bei geriausio Draugo, nes tik Jis (Dievas) Tave pažįsta ir myli besąlygiškai? Aš esu Tavo Tėvas ir myliu Tave taip, kaip savo sūnų Jėzų. (pgl. Jn 17, 23)

Jei į šiuos klausimus atsakei Taip, esi pasiruošęs naujiems santykiams. Pradėk naują gyvenimo etapą ir pasitikėk Viešpačiu. Esi patikimose rankose.

P.S. Jei gali pasidalinti savo įžvalgomis, patirtimi ar dvejonėmis, kviečiame prisijungti prie diskusijos kitoLink.lt forume!

 

Foto: Saeed Mhmdi/ Unsplash.com

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis