Ką iš tikrųjų reiškia Meilė?

Meilė yra pasaulio variklis. Šitai žinotume net tuomet, jei Vasario 14-oji nebūtų minima kaip Šv. Valentino diena. Nėra pasaulyje žmogaus, kuris nenorėtų būti mylimas.

Kartais šis pirminis žmogaus troškimas pasislepia po kitais norais: siekiu būti turtingu, būti sėkmingu ar siekiu puoselėti išorinį grožį ir patraukumą.  Tikrovėje tai iš tikrųjų reiškia norą jaustis tiesiog mylimu. Šio vidinio suaugusiųjų troškimo patenkinimo pasekmes šiandien ypatingai skaudžiai patiria vaikai, išgyvendami tėvų skyrybas…

Meilė ir vienatvė

Kaip žinome, meilė niekuomet neapsiriboja pora ar šeima. Egzistuoja artimųjų, draugų, Tėvynės meilė... Aukščiau visko - meilė Dievui, pačia tikriausia šio žodžio prasme. Celibate gyvenantiems meilė taip pat yra “variklis” - tai meilė Dievui bei jam patikėtiems žmonėms. Vienišo žmogaus tikslas turėtų būti žmonių įsileidimas į savo aplinką ir jų priėmimas.

Mylintis žmogus yra patraukus

Šv. Valenino diena tapo romantiškų jausmų diena, ir tam yra pagrindo. Tačiau tikroji Šv. Valentino, kaip meilės diena, reikalauja iš mūsų daugiau nei būti mylimuoju, sužadėtiniu ar sutuoktiniu - tai apsisprendimo mylėti. Ir tai svarbu kiekvienam, įskaitant vienišus žmones. Tokio požiūrio pasekmė yra dėkingumas… ir širdies džiaugsmas!

Vienišas žmogus gali ir turi gyventi meilės pripildytą gyvenimą

Meilė yra tai, ką apsisprendi daryti šimtu procentų. Čia nelieka vietos išskaičiavimui ar bandymams. Tai yra atsparu atmosferos poveikiui ir yra neatlygintina. Šv. Rašte apaštalas Paulius kalba: Meilė nesielgia netinkamai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, pamiršta, kas buvo bloga, nesidžiaugia neteisybe, su džiaugsmu pritaria tiesai. Ji visa pakelia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria! (pgl. 1 Kor 13) Vienišas žmogus tokią meilę gali patirti labai konkrečiai santykyje su žmonėmis, kuriuos sutinka savo gyvenime: nepažįstamaisiais autobuse, kolegomis darbe, sūnėnais ar dukterėčiomis ir pan.

Meilė yra sprendimas, kuris neturėtų būti maišomas su jausmu. Mylėti, tai pripažinti, kad “esu čia dėl tavęs, tokio koks tu esi”. “Geriau mylėti ir prarasti, nei visai nemylėti” - rašo Šv. Augustinas. Tad nebijokime rizikuoti! 

Kaip galėtume padrąsinti, jei jaučiatės vienišas?

  • Padarykite ką nors gero kitam. Jei yra žmogus, kuris Jums patinka ar jaučiate jam už kažką dėkingumą - parodykite tai. Dažniausiai maži dėkingumo ar dėmesio ženklai padaro didelius dalykus kasdienybėje. Tam, kad mylėtum, neprivalai būti įsimylėjęs. Tai, pavyzdžiui, gali būti puiki proga bičiulių porai padovanoti “vakarą dviese” pasisiūlant pasaugoti jų kūdikį.  
     
  • Padarykite ką nors gero sau. Pagalvokite ko iš tiesų labai norėtumėte. Leiskite sau užsiimti nekasdiene veikla, kuri Jus iš tiesų pradžiugintų. Praleiskite dieną su išsiilgtais artimaisiais ar draugais. Tik apie save negalvokite per daug, nes tai dar niekam nepadėjo.
     
  • Eikite į pasimatymą su Dievu. Tai mylimasis, kuris Jus pirmas pamilo ir laukia kiekvieno susitikimo su Jumis. Paskirkite šiam pasimatymui konkretų laiką. Atverkite Jam savo širdį ir išsakykite troškimus. Tuomet klausykitės. Tikrai pajusite, kaip širdis prisipildo ramybės ir Meilės. Tai gali būti pati geriausia šv. Valentino diena! 

Šiais metais Šv. Valentino diena sutampa su Pelenų trečiadieniu. Tai yra stiprus ženklas to, ką ištikrųjų reiškia Meilė. Pelenais pažymėtas kryžius ant kaktos tebūna mūsų nesavanaudiškos meilės Dievui ir žmogui antspaudas.

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis