Kaip užkalbinti vyrą ar moterį, kad pokalbis vestų link realaus pasimatymo?

Prisipažinsiu - vien užsiregistruoti pažinčių svetainėje kitoLink.lt man prilygo metinio tikslo įgyvendinimui, svarbesniam nei pasisekimas darbinėje karjeroje.

Pats faktas man sukėlė tikrą euforiją, nes peržengiau per save ir išdrįsau pasiskelbti, jog ieškau gyvenimo draugo. Tačiau kartu atėjo ir nerimo jausmas, pagalvojus apie tai kaip reikės pradėti bendrauti gavus žinutę iš nepažįstamo žmogaus. Juk viskas yra taip jautru ir trapu, ypač kai nei karto nesi sutikęs žmogaus gyvai. Ir ką? Mano baimės labai greitai išsisklaidė, nes ne tik, kad neištiko žinučių lietus, bet prasidėjo tikra žinučių sausra. Nežinojau ką daryti, nes bendrauti tikrai norėjosi. Ilgai kaupiausi, kol galiausiai išdrįsau. Susiradau simpatiško vyruko anketą ir surašiau ilgiausią laišką apie tai, kad norėčiau susipažinti, kad man būtų įdomu sužinoti ką jis veikia gyvenime ir pan. Paspaudžiu, siųsti ir laukiu… dieną, dvi ir savaitę. Įpusėjus antrai, gaunu pranešimą “jums atėjo nauja žinutė“. O ten lakoniškas kelių žodžių atsakymas: “Labas, apie savo asmeninį ir gyvenimą nesiruošiu čia rašyti, kol tavęs nepažįstu. Gali tiesiog imt ir parašyti: “Labas, kaip sekasi? “ Šito visiškai nesitikėjau ir rimtai supykau. Neparašiau kelias dienas. Galiausiai surinkau kažką panašaus į “sėkmės ir Jums“. Tačiau po to susimąsčiau, kad jei manęs dabar imtų ir paklaustų žmogus, esantis kažkur internetinėje erdvėje ir kurio gyvai net nesu mačiusi, kur konkrečiai gyvenu, kuo konkrečiai užsiimu, kiek man metų ar pan., tikriausiai aš dar karščiau sureaguočiau arba visai neatsakyčiau!

Vėliau atėjo išganinga mintis, kad svarbiausia žengti pirmą žingsnį ir pradėti bendrauti, ir tas vyrukas man davė geriausią patarimą. Reikia pradėti nuo paprastų ir mažų dalykų. O vienas iš tokių ir yra “Labas, kaip sekasi?“  Nutariau pabandyti. Išsiunčiau kokias 3 žinutes, į jų vieną kažką atsako: „Ačiū, gerai, o kaip Tau sekasi?“ Atsakau: „ačiū, man sekasi gerai (šypsenėlė)“. O kas toliau? Toliau atsakymo jau nebesulaukiu… Na gerai, reikia kantrybės, dar šiek tiek išsiunčiu ir laukiu. Pagaliau, kažkas parašo pirmas! O ten - prisimerkusi šypsenėlė. Svarstau ką ji reiškia? Gal žmogus tiesiog geros nuotaikos ir nori pakalbinti? Suprask - dabar aš šypsausi. Na gerai, tuomet ir aš atsakau šypsenėle. Tolesnė žinutė jau kiek išsamesnė: “Labukas!“. Na, gerai, atsakau: „Labas, kaip sekasi?“. Toliau seka dar daugiau: “Tai ko ieškom?“. Sakau: „draugo, o po to vyro“. Tada sako: “kaip tik kepu bulvinius blynus, gal nori užeit“. „Ačiū, bet gal kitą kartą“ – atsakau. Ir nusprendžiau daugiau nebepuoselėti vilties, kad kažkas gali iš to išeiti. Tokių susirašinėjimų mano patirtyje buvo ne vienas ir ne du, kol pagaliau supratau, dar vieną taisyklę - kaip šauksi taip ir atsilieps. Jei nori trumpalaikio pabendravimo, toks ir gaunasi, ypač tuomet kai bendraujant  nevartoji daug žodžių. Naudojant emociukus, pradžioje būna linksma, bet žmonės labai skirtingai juos interpretuoja, todėl šansai, kad pavyks susikalbėti, mano galva, nėra tokie jau dideli. Tačiau patirtis sako, kad norint daugiau ir rimčiau reikia daugiau pasistengti. Bet ne iš karto. Čia verta atsiminti, jog to kas gera, iš pradžių geriau po nedaug.

Taigi kaip pradėti pokalbį? Įkvėpimui, visada galima pasitelkti visažinį internetą ir užduoti klausimą apie tai, kaip užkalbinti vyrą ar moterį. Patarimų šia tema begalės. Bet mane “užkabino” tie, kurie akcentuoja tai, kaip užkalbinti žmogų, kad tavęs iš karto neatstumtų. Ir ką gi, pirmas patarimas: pasistenk įsižiūrėti į žmogų ir pagalvok kokias emocijas/įspūdį jis tau kelia. Bandau rašyti: “Labas, kaip sekasi? Man atrodo, kad esi labai linksmas žmogus“. Nepraėjo nė kelios minutės ir gaunu atsakymą. „Labas, smagu, kad parašei. Taip, man patinka juokauti“. Tad antras sakinys su klausimu iš mano pusės jau keliauja su jumoro ir pozityvumo doze. Pašnekovas pamažu įsitraukia. Ilgai laukti nereikia, nes dar tą pačią dieną gaunu pasiūlymą susitikti kavos. Pirmas pasimatymas suplanuotas!

Toliau prasideda, tai ko visiškai nesitikėjau, nes ne tik nebelieka baimės žengti pirmuosius žingsnius, bet pamažu atrandu malonumą bendrauti galvodama tik apie tą žmogų, kuriam rašau. Čia svarbu atsiminti pagrindinę taisyklę – besąlygiška pagarba savo pašnekovui. Esu sutikusių tokių žmonių, kurie pradžioje maloniai bendrauja, o po to išlieja  savo emocijas, kurios tik didina atstumą. Pažinčių svetainės erdvė yra skirta užmegzti santykį, o ne išlieti savo nusivylimą ir sulaukti paguodos. Visa tai turi būti palikta “už borto” (čia kaip išjungtas telefono garsas, kuris gali skambėti, tačiau aplinkiniai turi visai jo negirdėti). Vis tik įtarus nusivylimo gaidelę ar paguodos prašymą, kad ir koks šaunus vyrukas atrodytų nuotraukoje ir kad ir kokį nuostabų aprašymą jis apie save būtų pateikęs (pasigailėjimui ir paguodai čia ne vieta) mandagiai palinkiu gražios dienos ir daugiau nebesidairau į jo pusę. Kodėl apie tai užsiminiau? Mano galva, bendraujant internetu, svarbu apgalvoti kiekvieną parašomą žodį, nes mano pašnekovas mato tik konkretų parašytą žodį ar sakinį, kuris yra trumpas ir labai mažai ką pasakantis apie mane. O žmonių, bendraujančių internetinėje pažinčių svetainėje, pirmiausiai keliamas tikslas turėtų būti susitikti žmogų gyvai, kad galėtumei pasirinkti tą, su kuriuo norėtum keliauti toliau. Nemanau, kad bendravimas internetu yra raketų mokslo dalis, tačiau keli maži patarimai tikrai gali praversti, todėl dalinuosi keletu frazių, kurios atkreipia dėmesį ir leidžia užmegzti pirminį pokalbį:

  • Labas, kaip sekasi? Gražiai atrodai 
  • Labas, kaip sekasi? Atrodai tvirtas Labas, man patinka tavo šypsena. 
  • Labas, atrodo, kad mėgsti gaminti 
  • Labas, gal tu esi scenos žvaigždė? Tavo veidas tiesiog spindi. 
  • Labas, man atrodo, kad jau esu anksčiau tave sutikęs. 
  • Labas, kaip sekasi? Gal norėtum susipažinti?

Toliau jau galima pasitelkti kūrybiškumą. Labai svarbu atsiminti, jog Jūsų pokalbio tikslas - pasimatyti su žmogumi, kad galėtumėte nuspręsti ar norite bendrauti toliau. Ir nenusiminkite, kad sutikus gyvai suprasite, jog savo pašnekovą įsivaizdavote kitaip. Tai reiškia, jog esate kelyje link savojo tikslo. Svarbiausia - nenuleiskite rankų, kai nesiseka! Pagalvokite apie jūsų pasirinktos bendravimo strategijos peržiūrėjimą ir pakoregavimą (čia labai panašiai kaip versle :))). Esu tikra - jei tik imsitės atitinkamų veiksmų ir būsite atviri pokalbiui, laimė tikrai bus Jūsų rankose. Juk kiekvienas iš mūsų esame jos kalvis. Sėkmės!

Virginija

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis