VIENUŽIŲ STOVYKLOS – PUIKUS BENDRAVIMO BŪDAS

Pirmasis Lietuvoje katalikiškas pažinčių portalas kitoLink.lt šią vasarą pasiūlė galimybę vykti į vienužių stovyklą Kroatijoje. KitoLink.lt narės Daiva ir Irma nepabūgo keliauti į Kroatiją ir iš šios nuostabios šalies grįžo pilnos įspūdžių.

Vienužių stovyklos dalyvės atskleidžia, kad ne tik pasisėmė įdomios patirties, bet ir „užsikrėtė“ idėja vienužių stovyklą organizuoti ir Lietuvoje.

Tačiau apie viską iš pradžių – juk norint sužinoti apie šią stovyklą reikėjo sužinoti apie kitoLink.lt. Apie tai, kaip tapo šios pažinčių svetainės narėmis ir ką mano apie internetines pažintis, merginos sutiko papasakoti plačiau.

Katalikiškos pažinčių svetainės idėja – patraukli

Daiva. Apie naują pažinčių svetainę – kitolink.lt sužinojau per Šeimos šventę, kurią organizavo Vilniaus arkivyskupija „Litexpo“ parodų rūmuose 2015 metais. Mano dėmesį patraukė ši iniciatyva, nes pažinčių svetainė vienija tokius žmones kaip aš – norinčius sukurti katalikišką šeimą. Anksčiau taip pat teko registruotis internetinių pažinčių tinklalapiuose, tačiau kitoLink.lt tapo pirmąja katalikiška pažinčių platforma.

Niekada nemaniau, kad galima sutikti dorą žmogų internete. Tačiau, kai darbas atima daug laiko, ir tau ne „niolika“, o kasdienybės neįsivaizduojam be kompiuterio, internetas yra greitas ir prieinamas būdas susipažinti ir surasti naujų draugų su tomis pačiomis vertybėmis. Deja, yra visokių žmonių visur, todėl svarbu neskubėti ir mokėti atskirti „grūdus nuo pelų“. Tai taikoma ne tik žmonėms, su kuriais bendrauji – reikia gerai atsirinkti internetines pažinčių svetaines. Būtina neskubėti ir žinoti, ko nori ir ieškai, turi gerbti kitą žmogų ir priimti jį tokį, koks jis yra. Svarbiausia nebijoti naujų iššūkių ir į gyvenimą žvelgti Dievo akimis.

Irma. Kitolink.lt tapo pirmąja pažinčių svetaine, kurioje užsiregistravau, nes iš esmės esu nusistačiusi prieš internetinių pažinčių svetaines. Tačiau kitoLink.lt yra išimtis, nes tai katalikiška pažinčių svetainė. Esu tikinti, ir tikėjimas mano gyvenime užima svarbią dalį. Tačiau mano aplinkoje nėra žmonių, kuriems tikėjimas būtų svarbus. Todėl manau, kad ši svetainė gali padėti surasti tomis pačiomis vertybėmis bendravimą grindžiantį žmogų.

Pažintys internete turi, žinoma, ir grėsmių. Labai svarbu būti patiems aktyviems, o ne nesitikėti, kad kažkas kitas padės surasti antrąją pusę, svarbu neapsiriboti vien bendravimu internete ir negalvoti, kad užsiregistravus pažinčių svetainėje būtinai tik tokiu būdu ir gali sutikti savo žmogų.

Stovykla sužavėjo ne tik savo programa

Daiva. Apie vasarą vykusią tarptautinę stovyklą Kroatijoje sužinojau netikėtai. Ilgai svarsčiau, ar važiuoti – nemažai abejonių kilo dėl to, kad į svečią šalį vykau viena. Ir tik nuvykus į Kroatiją sužinojau, kad be manęs stovykloje dar bus dvi merginos iš Lietuvos.

Nors kažko konkretaus iš šio renginio nesitikėjau, mane sudomino pati programa, tai ir padėjo apsispręsti važiuoti. Pasirinkimas nenuvylė – kiekvieną dieną stovykloje buvo organizuojamos įdomios paskaitos, rengiami bendruomeniniai vakarai, pokalbiai su katalikais iš kitų šalių, šv. Mišios vyko XV a. bažnyčioje. O kur dar neapsakomo grožio Kroatijos gamta su Adrijos jūra ir kalnais, saulėtos ir karštos dienos. Visa tai mane motyvavo vykti į šią šalį. Nors vokiečių kalba vykusios paskaitos man buvo didelis iššūkis, nepaisant kalbos barjero, sutikau naujų draugų iš Vokietijos ir Austrijos.

Irma. Stovyklos idėja sudomino iš karto. Buvo įdomu pamatyti, kuo gyvena vienužiai kitose šalyse, pasidalinti patirtimi, susipažinti su kahtreff.org įkūrėjais. Norėjosi pamatyti, kaip organizuojamos tokios stovyklos. Ryžausi pakviesti daugiau žmonių iš kitoLink.lt vykti į Kroatiją, todėl per šios svetainės renginį, vykusį pavasarį, pasiūliau kitiems nariams vykti kartu. Atsirado dar viena mergina, norinti važiuoti kartu, todėl vykome dviese. Nuvykus sužinojome, kad stovykloje yra ir Daiva.

Kalbant apie įspūdžius iš šios stovyklos – galiu drąsiai teigti, kad jie neišdildomi. Buvo be galo gera matyti vienoje vietoje tiek bendraminčių, su kuriais galėjau diskutuoti tikėjimo klausimais. Tokia patirtis yra labai naudinga, nes pamačiau, kad žmonės, gyvenantys kitoje Europos pusėje, susiduria su tokiomis pačiomis problemomis, juos jaudina tie patys klausimai, kaip ir mane. Su kai kuriais iš stovyklos dalyvių bendraujame iki šiol.

Tai, kad vienužių stovyklos Lietuvoje surengimas nėra vien tik graži idėja, atskleidžia ir viena iš kitoLink.ltsvetainės įkūrėjų Jurgita Salinienė.

Jurgita. Stovyklos yra puikus būdas patirti bendruomeniškumą. Tai praturtinantis laikas, praleistas su bendraminčiais, naujos pažintys, draugai, įkvėpimas, žinios ir gilesnis savęs pažinimas. Labai džiaugiuosi, kad kelios kitoLink.ltnarės pasinaudojo kvietimu ir savo vasaros atostogas praleido tarptautinėje katalikų vienužių stovykloje. Juk tai ne tik puiki galimybė pamatyti kitą šalį, prasmingai ir turiningai praleisti laiką, gauti ir dvasinės atgaivos bei susirasti draugų.

Esame tarptautinio katalikiškų pažinčių svetainių tinklo dalis, tad kartu su kitas svetaines prižiūrinčiais partneriais nuolat bendraujame, keičiamės patirtimi, diskutuojame ir kartu ieškome sprendimų, kad atlieptume mūsų narių poreikius. O jie, kaip pastebėjome, nepaisant skirtingos kalbos ar tam tikrų kultūrinių savitumų, visur yra panašūs. Tad kyla vis daugiau idėjų, tikiu, jog panašių tarptautinių projektų gims ir daugiau.

Patys kol kas labiau galvojame apie „lietuvišką“ vasaros stovyklą kitoLink.lt nariams, tačiau atmesti galimybės, kad tokia stovykla gali tapti tarptautine, tikrai negalime. Tuo tarpu jau norime pakviesti į sutrumpintą stovyklos variantą – savaitgalį katalikams vienužiams, kuris įvyks jau greitai – spalio 14–16 d. Jis bus gausus praktinių užduočių, padėsiančių geriau pažinti save bendraujant su kitais žmonėmis – tiek poroje, tiek komandoje.  Tai bus jaukus, sakyčiau, šeimyniškas laikas, praleistas su bendraminčiais gamtos apsuptyje. Čia taip pat bus laiko maldai bei pašnekesiams prie arbatos puodelio ir net ruošti maistą drauge. Labai kviečiame!

 

Gediminas Dubonikas

www.bernardinai.lt

Peržiūrėti viską

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis