Nuoširdžiai tikimės, kad ši svetainė daugeliui bus kelias, padėsiantis sutikti TĄ žmogų, kuriam nuspręsite dovanoti save ir per Santuokos sakramentą priimant gausias Dievo malones leistis į gyvenimo kelionę KARTU. Kartais girdime abejonių, kad internetas nėra tinkama vieta ieškoti rimtos draugystės, o pažinčių svetainės – tik „nevykėlių“ susibūrimo vieta... Tikrai negalime su tuo sutikti ir pri(si)mename, kad Dievas veikia įvairiais, kartais net labai netikėtais būdais! Dėkojame atsiliepusiems ir besidalinantiems savo pažinties istorijomis, kurios prasidėjo čia - katalikiškoje pažinčių svetainėje kitoLink.lt! 
Tikimės, kad tai padrąsins vis dar abejojančius ir suteiks įkvėpimo žengti Kito link.

Būkite drąsūs Mylėti

Mes jau pusę metų pažįstame vienas kitą. Mūsų abiejų patirtys ieškant vienas kito buvo visiškai skirtingos. Marius prieš tai bandė naudotis kitu pažinčių portalu, tačiau sužinojęs, kad yra kitolink.lt rado viltį rasti tikrus santykius. Erika ieškojo saugumo ir patikimumo, todėl vienareikšmiškai rinkosi tik kitolink.lt

Pradėsime savo pasidalinimą nuo pat pradžių. Kaip mes nusprendėme, kad mums reikia antrosios pusės?

Nusiteikimas rasti…
Marius sako, kad jis visada žinojo, jog jam reikia antrosios pusės, tik nemokėjo to išreikšti ir teigia, kad nemokėjo bendrauti. Erikos atvejis kitoks: „Galvojau… Man tuoj 28 metai, aš ką tik po civilinės santuokos nutraukimo ir ką man toliau daryti? Jaučiuosi sutverta šeimai ir noriu rasti sau skirtą žmogų”. Su tokiais tikslais abu registravomės ir prasidėjo darbas reikalaujantis: kantrybės, atkaklumo, ryžto, pastangų, savęs ir kito supratimo.

Kokios mintys aplankė paieškose? Jos įvairiausios… Laukimas sukelia daug emocijų. Pirmiausia laukimas, kol kas nors pirmas parašys arba atrašys. Laukimas, kada kažkuris inicijuos tolimesnį virtualų bendravimą. Laukimas, kada bus inicijuotas pirmasis susitikimas. Laukimas pokalbio apie antrą susitikimą.

Požiūris, lūkesčiai ir pastangos…
Visi žinome, kad savo mintis galime valdyti patys, emocijas lygiai taip pat. Reikėjo nusiteikti iš anksto, ko tikimės iš naujos pažinties, nusiteikti, kad abu turėsime stengtis. Tas vidinis supratimas „Ko aš pats/pati tikiuosi iš saves ir iš kito?” labai padeda išsiaiškinti kaip toliau elgtis. Rašėme ir mes patys, ir mums rašė. Marius turėjo daugiau nei keletą susitikimų, kurie neprasitęsė antruoju pasimatymu. Iš to jis pats padarė išvadą, kad intravertams sunku vystyti pokalbį pažinties pradžioje. Viskas gali pagerėti, jei iš anksto apie tai pasakai ir nuoširdžiai stengiesi palaikyti pokalbį.

Erikai teko daugiau nei keletą kartų nusivilti susirašinėjimais. Buvo jausmas, kad vaikinas rašo kelioms iš karto ir žinutės labai trumpos, gramatiškai netaisyklingos. Buvo kas apipylė klausimais apie skyrybas ir po kiekvieno atsakymo dar papildomai gilinosi į skyrybų istoriją. Buvo kas norėjo gauti daug dėmesio arba užuojautos. Visi esame skirtingi ir virtualūs susirašinėjimai gali sudaryti iškreiptą vaizdą apie mus, jei negalvosime, kaip tai ką rašome mus parodo kitam asmeniui.

Po visko, ką paieškose patyrėme abu atskirai mes netapome nusivylę, netapome abejingais. Marius 4 metus laikė aktyvią anketą ir papildė informaciją joje nurodydamas, kad jam nėra lengva bendrauti. Erika po įvairių skirtingų pažinčių susirašinėjant vis tiek tikėjo kiekviena nauja pažintimi iš naujo. Pavyzdžiui, gali ilgai susirašinėti su vienu, ilgai su kitu, bet privalai “ištrinti atmintį” ir pasilikti tą nutrauktą pažintį kaip pamoką. Negalime nutrūkusio nemalonaus bendravimo neštis su savimi ir perkelti į bendravimą su nauju žmogumi ir nereiktų tikėtis, kad sekantis žmogus jau bus geresnis.

Ruošimasis pirmam susitikimui
Po pirmos mūsų abiejų gausaus susirašinėjimo savaitės prasidėjo kalba apie susitikimą. Pagal kitolink.lt straipsneliuose esančią informaciją vyras turėtų pasiūlyti susitikimą, o moteris spręsti kurioje vietoje. Erika tai pasakydama Mariui davė užuominą, kad jau reikėtų pradėti pokalbį šia tema. Marius pasisiūlė atvykti į jos išrinktą vietą jos mieste dar po savaitės. Laukiant susitikimo išsakėme vienas kitam savo lūkesčius. Gi galėjo būti, kad nepatiksime vienas kitam. Aptarėme visus patikimo ir nepatikimo variantus ir kaip tada elgsimės kito atžvilgiu, kad išliktume sąžiningi ir nevaidmainiautume. Aptarėme, kaip reikės pasakyti, jei kartu praleistas laikas džiugins ir norėsis paliesti antro susitikimo klausimą. Aptarėme ir tai, kaip gražiai „pabėgti”. Susiderinome Erikos planuotą dienotvarkę ir skyrėme vienas kitam neribotai laiko – visa dieną. Taip išėjo, kad susitikimas truko 7 valandas pasivaikštant po Vilniaus senamiestį. Žinant, kad Marius intravertas Erika inicijuodavo pokalbį, o Marius, žinodamas, kad pokalbiuose jam reikia pasistengti – palaikydavo ir rutuliodavo temą. Deja, atsisveikinant nebuvo abiejų užtikrinto apsisprendimo, kad tikrai jau radome vienas kitą. Kalbėjomės ir aptarėme mūsų laiką kartu, išsakėme kaip jaučiamės po pirmojo susitikimo. Atėjome be išankstinio požiūrio ar lūkesčio apie žmogų, jo asmenybę ir atsisveikinti nesinorėjo nusinešant susidariusį įspūdį apie susitikimą. Susitarėme, kad susitiksime dar po vienos darbo savaitės jau Mariaus mieste.

Ruošimasis antram susitikimui
Šį kartą susitikimą planuoti iniciatyvos ėmėsi Marius. Jis labai stengėsi atsižvelgti į tai, ką abu nusprendėme pirmą kartą gyvai susitikę. Labai džiaugiamės antruoju susitikimu. Vien pirmuoju susitikimu ne visada galima pasitikėti ir, jei kyla dvejonių, geriau jas išsakyti. Atrodys juokinga, bet pirmam įspūdžiui įtakos gali turėti pasirinkta apranga, oro sąlygos, net kavinės, kurioje apsilankėte, aptarnavimo kokybė. Žmogui susikoncentruoti į kitą žmogų reikia pastangų, dar suvokti savo jausmus čia ir dabar, spręsti, kaip iš tikrųjų noriu elgtis, ką iš tikrųjų noriu pasakyti. Nes ieškodamas sau skirto žmogaus per pažinčių svetainę pilnai suvoki, kad tiesiogiai ieškai ir viskas gali pavirsti į dirbtinumą. Labai plona riba tarp savęs pateikimo ir to kokie iš tikrųjų esame.  Tarp savo ego patenkinimo ir supratimo, kad visi vienodai trokštame tos pačios Meilės.

Dabar esame MES
Kai supratome, kad Dievas sukūrė mus vienas kitam, nebeskaičiavome susitikimų ir ištrynėme savo anketas kitolink.lt. Neilgai trukus Marius pasipiršo Erikai (jam dar tik 29 metai). Jau baigėme sužadėtinių kursus ir labai jais džiaugiamės. Jaučiamės pasiruošę santuokai ir atrodo, kad  kartu esame jau labai seniai. Suvokiame, kad pastangos dėl vienas kito prasidėjusios šioje pažinčių svetainėje turės tęstis visą kartu buvimo laiką. Verta iš karto atsisakyti dirbtinumo, nes nuo pat pradžių geriau gyventi natūraliai.

 Būkite drąsūs Mylėti, nes mus visus lydi Dievas.

Erika ir Marius

Visos sėkmės istorijos

Raskite savo gyvenimo žmogų!


Registruotis